Aktuális Hírek

Mi a Caritas Junior és Young Caritas?

 • Mi a Caritas Junior és Young Caritas?
 • Mi a Caritas Junior és Young Caritas?
 • Mi a Caritas Junior és Young Caritas?
Ugye benned is megfogalmazódott már az, hogy jóleső érzés másokon segíteni? A Caritas Junior ezt teszi, mint a Katolikus Karitász ifjúsági csoportja. Mi a Caritas Junior és Young Caritas?A szakmai napot Árvai Ferenc atya Egri- Főegyházmegyei Karitász igazgatója sikeresen megtartotta a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskoláján és a kérésére, most az elhangzott anyagot elérhetővé tesszük, a kedves érdeklődök részére.A Karitász Junior nevű szervezetünk feladata, hogy a gyerekeket ránevelje arra, hogy a keresztény ember nem önmagáért él. Az életünknek nem lehet az egyetlen célja, hogy mi magunk boldogok legyünk. Szeretnénk elvezetni őket arra a tapasztalatra, amit Szent Erzsébettől tanultunk: ha boldogok akartok lenni, tegyetek boldoggá másokat.Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a karitatív munkát már gyerekkorban megszerettessük azokkal, akik szívesen segítenének. Remélhetőleg azok a fiatalok, akik megtalálják helyüket a plébánia karitász csoportban, felnőttként is aktívan tevékenykednek majd abban.
Mi a Caritas Junior és Young Caritas? 

Füzetek szeretetből

Mi a Caritas Junior és Young Caritas?
Minden gyermek álma, hogy a tanévkezdésre – vagy szükség esetén tanév közben is – szép és új füzetekbe írja meg az iskolai tananyagot. Ugyanakkor előfordulhat, az a helyezet is, hogy a családi bevásárlás során nem marad elég pénz a megfelelő számú és minőségű füzetek beszerzésére. Ezért is nagyon nagy ajándék a Fűzfői Papírmanufaktúra Kft. adománya, nagyon sok, különböző méretű, új iskolai füzetcsomagok, amelyeket rászoruló gyerekek részére ajánlottak fel. Az iskolai füzeteket a balatonkenesei Magyarok Nagyasszonya Katolikus Karitász csoport kapta meg szétosztásra. Nagyon köszönjük a nemes felajánlást. Isten fizesse meg! M. Teréz nővér

Nagyböjti Élelmiszergyűjtés a Z+D együttműködő partnerünkkel

Füzetek szeretetből - Fűzfői Papírmanufaktúra Kft.

A Veszprém - Főegyházmegyei Karitász Húsvéti, jótékonysági gyűjtést hirdet rászoruló gyermekek, családok számára. A Z+D Nagykereskedelmi és Diszkont Kft. segítségével 2017. márcisu 24-én, a 8200 Veszprém, Aulich Lajos u. 2/1 üzletükben tartós élelmiszer vásárlásával tudnak a kedves vásárlók segíteni és a pénztárnál lévő gyűjtőkocsiba leadni adományaikat, karitász önkéntesünknél. Az összegyűlt élelmiszer elszállításáról a karitász munkatársai gondoskodnak:

Elérhetőségeink: 06-20-801-9400  iroda@karitaszveszprem.hu 

                                  Üzenet küldés: Kapcsolat Messenger

A beérkezett adományokból a Karitász munkatársai készítenek csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászorulók számára. Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség.

Tartós Szeretet - Nagyböjti Élelmiszergyűjtés

Nagyböjti Élelmiszergyűjtés a Z+D üzletben

Március 19. és 26. között rendezik meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. Az idei évben a gyűjtés nem csupán a templomokban kerül meghirdetésre, hanem – kilépve a szoros értelembe vett templomi formából – A Veszprém – Főegyházmegyei Karitász az iskolákban is várja a nagylelkű felajánlásokat. Ezzel lehetővé válik, hogy ne csupán a szentmisére érkezők kapcsolódjanak be, hanem azok is, akik a templomon kívül keresték a segítési lehetőséget.
A Veszprém - Főegyházmegyei Karitász Húsvéti, jótékonysági gyűjtést hirdet rászoruló gyermekek, családok számára.Az iskolás diákoktól és családjaiktól várunk lehetőségeikhez mérten tartós élelmiszer felajánlásokat ( pl: liszt, olaj, cukor, ) melyeket saját iskolájukban leadhatnak.Az összegyűlt élelmiszer elszállításáról az iskolákból a karitász munkatársai gondoskodnak:

Elérhetőségeink: 06-20-801-9400  iroda@karitaszveszprem.hu 

                                  Üzenet küldés: Kapcsolat Messenger

A beérkezett adományokból a Karitász munkatársai készítenek csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászorulók számára. Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség.

Együtt a Babákért 2017-ben is

Hatodik éve szervezi meg a dm drogerie markt a Karitásszal közös kampányát, amelynek célja, hogy kisgyermekes családokat támogassanak pelenkával. A hat év során az Együtt a babákért program keretében mintegy 1600 családot támogatott a két szervezet közel 40 ezer csomag pelenkával amelyek összértéke eddig mintegy 100 millió forint. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a dm drogerie markt és a Karitász közös kampánya most is a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeiket támogatja. A kampányba 260 dm üzlet kapcsolódott be, azaz 260 család részesülhet a támogatásból országszerte.

Az akció eredményeként közel 20 millió forint értékben több mint félmillió darab pelenkával tudják segíteni a családokat. A novembertől tartó pontgyűjtési akció alatt a dm vásárlói hűségpontjaikat ajánlhatták fel adományként, amelyeket a szervezet pelenkák formájában továbbít a Karitász által kiválasztott családoknak. Az segélyakció első átadójára 2017. február 6-án, hétfőn került sor a Szaléziánumban.  A fél évre elegendő pelenka csomagokat Szijártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója, valamint Kömőci-Schenk Ilona adta át a meghívott családoknak.

Karitász Junior Szakmai Nap Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

 • Karitász Junior Szakmai Nap Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
 • Karitász Junior Szakmai Nap Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

2017. január 27-én Veszprémben megtartottuk a szokásos év eleji vezetői értekezletünket.
Az értekezleten megfogalmazódott az igény a csoportok illetve az iskolák részéről is, hogy jó lenne minél hatékonyabban bevonni a gyerekeket, a fiatalokat a karitatív munkába.

Az egri Egyházmegyében (Karitász Junior néven) nagy tapasztalattal rendelkeznek ebben a fontos kérdésben.Így arra gondoltunk, hogy egy önkéntes képző napot szervezünk, 2017. március 18-án (szombat) Veszprémben a Hittudományi Főiskolán,azon önkéntesek és pedagógusok számára, akik szívesen bevonnák a gyerekeket, fiatalokat a plébániai karitatív szolgálatba és az iskolákban is megszerveznék azt.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a karitatív munkát már gyerekkorban megszerettessük azokkal, akik szívesen segítenének.Remélhetőleg azok a fiatalok, akik megtalálják helyüket a plébánia karitász csoportban, felnőttként is aktívan tevékenykednek majd abban.

Az eredményes megvalósuláshoz fontos, hogy megfelelő módszerekkel tudjuk minél hatékonyabban megszólítani őket.
Ezért van szükség tapasztalt szakemberekre, akik már régóta eredményesen végzik ezt a szép feladatot.A szakmai napot Árvai Ferenc atya (Egri- Főegyházmegyei Karitász igazgatója) és az ő munkatársai vezetik.

Jelentkezési határidő: 2017. február 28.
Jelentkezni lehet: iroda@karitaszveszprem.hu

+36-88-428-638
+36-20-520-0716
+36-20-801-9400

A képzés helye:  Érseki Hittudományi Főiskola — Veszprém, Jutasi út 18/2.

A képzés ideje:  2017. március 18. (szombat) 9.00-16.00-ig

A találkozás reményében kérem, jöjjünk el minél többen, hogy Egyházmegyénkben is eredményesen tudjuk bevonni a fiatalokat a karitatív szolgálatba!

Tisztelettel és köszönettel:
Szijártó László karitász igazgató


SZAKMAI NAP Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola KARITÁSZ JUNIOR

8.30-8.50      gyülekező   (regisztráció)  

9.00-9.50      ÉRSEKI SZENTMISE (Kápolna)

10.00-10.45  I.    előadás (HF — nagyterem)

10.45-11.00  kávészünet

11.00-11.45  II.   előadás (HF — nagyterem)

12.00-13.00  ebédszünet (HF — ebédlő)

13.00-13.45  III. előadás  (HF — nagyterem) 

13.45-14.00  szünet

14.00-16.00  a hallottak megbeszélése kérdezz-felelek (HF — nagyterem)

Hármas összefogás egy betegért

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget - mondta elérzékenyülve Ölbei Zoltán, amikor átvette az adományokból vásárolt lélegeztetőkészüléket.
A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász csoport, a Bakonyerdő Zrt. és az önkormányzat összefogásának köszönhetően jutott a középkorú férfi az egészségi állapota fenntartását szolgáló berendezéshez.Ferenczi Gábor polgármester a készülék átadásakor elmondta, hogy a városban kiemelten kezelik a karitatív tevékenységeket, jelentős költségvetési értéket képez az adományozás, és igyekeznek minden rászoruló polgárnak segíteni.Az élettől azt kapjuk vissza, ahogyan viszonyulunk az embertárainkhoz – hívta fel a figyelmet Ferenczi Gábor, majd megköszönte a cégnek és a civil szervezetnek a segítséget.Szijártó László igazgató hangsúlyozta, hogy a hármas összefogás évekre, évtizedekre meghatározza Ölbei Zoltán életét, amit a berendezés komfortosabbá és biztonságosabbá tesz.Ez az összefogás példaértékű és azt mutatja, hogy valóban tudunk együtt dolgozni a rászoruló embertársainként – mondta Szijártó László, majd az adományozókon kívül megköszönte munkatársainak, Szijártó Gábornak, Gelencsér Bencének, valamint a pusztamiskei önkéntes csoportnak a közreműködést. Az igazgató elmondta, hogy családok átmeneti otthonának a kialakítása érdekében is elkezdték az egyeztetéseket.Kiss Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a Bakonyerdő Zrt. számára kiemelt fontossággal bír a társadalmi felelősségvállalás.Nagyon örülünk, hogy sikeresen megvalósult az összefogás, és segíteni tudtunk – mondta Kiss Gábor. Ölbei Zoltán elérzékenyülve köszönte meg a félmillió forint értékű hordozható lélegeztetőgépet, amelynek a működését is ismertette. Elmondta, hogy 2009-ben tüdőátültetésen esett át, azóta is rendszeresen jár vizsgálatra és kezelésre a budapesti pulmonológiai klinikára. Az egészséges emberekéhez képest mindössze 13 százalékos a tüdőkapacitása, a vér oxigénszintjének a csökkenése a fizikai állapotára, munkavégzésére is kihat. Ölbei Zoltán az új berendezést oxigénpalackra csatlakoztatva éjszakánként vissza tudja pótolni a szervezetébe az oxigént.
Penk Tímea

Ajándékot kapott a katolikus iskola az „egy kis doboz szeretetért"

Tartós Szeretet - Nagyböjti Élelmiszergyűjtés​​

A tósokberéndi Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai örömteli eseménynek voltak részesei január 26-án délelőtt az iskola aulájában.
Szijártó László, a megyei karitász igazgatója kottaállványokkal ajándékozta meg az iskola tanulóit abból az alkalomból, hogy a főegyházmegyei karácsonyi ajándékdoboz gyűjtésben az első helyezést érték el. A karitász vezetője elmondta, hogy több, mint ezer ajándékdoboz gyűlt össze, ebből kétszáznál többet a tósokberéndi katolikus iskola diákjai és szüleik ajándékoztak. Az adományok egy része a megye szegény sorsú gyermekeinek jutott, de a kárpátaljai gyerekeknek is vittek „egy kis doboz szeretetet", akik nagy örömmel fogadták az ajándékokat.Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a böjti időszakban tartós élelmiszereket fognak gyűjteni a rászoruló családoknak. A tihanyi bencés iskola kezdeményezésére lisztet, cukrot, olajat, konzervet és egyéb nem romlandó élelmiszert fognak gyűjteni. Továbbá elmondta Szíjártó László, hogy hamarosan elindítják a leendő karitászok képzését. Tanárokat, önkénteseket várnak, akiknek megtanítják, hogyan kell hatékonyan, humánus módon a karitatív munkát végezni. Rieder Andiás igazgató megköszönte a kapott ajándékokat. Kiemelte, hogy nagy örömmel vettek részt az ajándékozásban és készülnek a következő alkalomra, a húsvéti gyűjtésre. Az eseményen jelen volt Bakos Frigyes, az iskola lelki igazgatója és Reitter István hittanár, a szervezés irányítója.
Cs.B.É.

Betekintés a keszthelyi Karmelhegyi Boldogasszony Karitász Csoport munkájába

Ajándékot kapott a katolikus iskola az „egy kis doboz szeretetért"

A Katolikus Karitász Veszprémi Főegyházmegyéhez és a keszthelyi Kis Szent Teréz Plébániához tartozó csoport létszáma 8 fő, csoportvezetőjük: Szanatiné Könyves Györgyi, lelkivezetőjük: Pawel Denisiewicz plébános.A csoport legfőbb célja a rászoruló családok és egyedülállók, elesettek, betegek, magányos emberek segítése. Céljaik megvalósítása érdekében adományokat gyűjtenek, melynek jó részét áldozatkész emberektől kapják.Karácsonykor és Húsvétkor 130-15o db tartós élelmiszer csomagot osztanak szét a rászorultak között. Az önkéntesek minden tagja aktívan részt vesz az élelmiszergyűjtésben és a csomagok elkészítésében is. Keszthelyen két római katolikus plébánia segíti a csoport munkáját rászorultak felkutatásában és a tartós élelmiszergyűjtés megszervezésében.Az élelmiszeren kívül egyre szélesebb körű a segítségre szorulók igénye. A csoport rendszeres segítséget ad gyógyszerkiváltásban, használt bútorok továbbításában, tűzifa beszerzésben,...Minden évben iskolakezdéskor 20-25 gyermek részére biztosítanak beiskolázási segélyt.Mindenszentek előtt két önkéntes karitász tag a hajléktalanok sírjait gondozza a keszthelyi temetőkben.A kórházban lévő egyedülálló betegek látogatása szintén fő feladata a csoportnak.A városban működő partner-szervezetekkel folyamatos kapcsolatot ápolnak, így közös erővel hatékonyabban tudják a segítő tevékenységet kifejteni. / KÉSZ, Keszthelyi Önkormányzat szociális osztály, szociális gondozó hálózat…
A keszthelyi Karitász Csoport kéri, hogy amennyiben tudnak környezetükben nehéz helyzetben lévő magányos emberekről, akik rászorulnak a Karitász Csoport segítségére, akkor a rászorult nevét, címét adják meg az alábbi telefonszámok egyikén vagy a keszthelyi két római katolikus templomban elhelyezett Karitász logóval ellátott dobozba helyezzék el. 

Telefonszámok: 83/ 311-601   /   70/7081267   /   30/3403430

Adventi szeretetvendégség - Regina Mundi

Adventi Szeretetvendégség - Regina Mundi

Plébániánk karitász-csoportja bensőséges karácsonyváró ünnepséget rendezett december 17-én délután a közösségi házban. Rendezvényünket László Dezső plébános atya és Szíjártó László atya, a főegyházmegyei karitász igazgatója is megtisztelte jelenlétével.Hét többgyermekes családot láttunk vendégül, akik itt kapták meg a számukra összeállított tartósélelmiszer-csomagot, és többen kaptak néhány ezer forintos támogatást is.A köszöntők után felolvasott szép karácsonyi történet arra tanít, hogy be nem teljesült vágyaink és álmaink ellenére, valamennyien megajándékozottak és áldottak vagyunk. Feladatunk, hogy egymás számára is áldássá váljunk. Vendégeink nagyon örültek a kedves vendéglátásnak, a gyerekek a kapott ajándék játékoknak.A délutánt adventi és karácsonyi énekek éneklésével fejeztük be. Horváthné dr. Kovács Zsuzsa

6 Éve Együtt a Babákért

Betekintés a keszthelyi Karmelhegyi Boldogasszony Karitász Csoport munkájába

A dm (drogerie markt) és a Katolikus Karitász közös kampánya most is a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeiket támogatja. A sikeres együttműködés eredményeként, idén is sok kisgyermekes családon tud segíteni a két szervezet. A Veszprém – Főegyházmegyei Karitász 52 kisgyermekes családnak tud pelenkát adni, családonként félévnyi mennyiséget. Februártól, Veszprémben a Vár u. 25 szám alatt, szeretettel várjuk a nehéz helyzetben élő anyukákat, gyerekeket!

Jótékonysági disznóvágás Kislődön - Beszámoló

2017. január 14-én a kislődi Markója László karitászcsoport szervezésében nagyszabású közösségi rendezvényként jótékonysági disznóvágást és karitász bált szerveztünk.A rendezvény a vártnál is több embert érintett és mozgatott meg.A disznóölés helyszínére a Takaros vendéglő udvarára érdeklődő, nézelődő családok érkeztek, akiket forralt borral, teával. süteménnyel kínáltunk.A művelődési házba látogatók családi és gyermekprogramokon vehettek részt és ingyenesen válogathattak a jó minőségű használt ruhák között. Mindkét helyszínen igen jó hangulatban telt a délelőtt.A disznóölési helyszínen közben elkészült hurkákkal, kolbászokkal a karitász önkéntesek szociálisan hátrányos helyzetű családokat, fogyatékkal élőket és időseket kerestek fel. 90 háztatásban örültek a kóstolónak.A nap megkoronázásaként jó hangulatú svábbált tartottunk, ahol mindenki kedvére szórakozhatott és izgulhatott, hogy értékes tombolatárgyakból sikerül-e valamit megnyerni.Rendezvényünk nem jöhetett volna létre, ha nem élvezte volna a falu széleskörű támogatását.Mindenki segített, akit megszólítottunk.Marczona Péter egy 200 kg-os disznót ajánlott fel, és gondoskodott a szükséges fűszerekről, és a segítő stábról.A Német Kisebbségi önkormányzat vállalta a Johann’s Kapelle zenekar fellépti díját.
A Takaros Vendéglő tulajdonosai térítésmentesen biztosították a helyszínt, kifizették helyettünk dolgozóikat, és részt vállaltak a báli vacsora nyersanyagköltségeiből.A helyi vadásztársaság egy szarvasborjúval lepett meg bennünket, nehogy kevés legyen a kolbászhús.A kislődi nyugdíjasklub asszonyai finom süteményeket sütöttek, a települési önkormányzat pedig a családi és gyermekprogramokat szponzorálta.Az összefogásból és a támogatásokból magánszemélyek és családok is bőven kivették részüket.Köszönettel tartozunk a támogatásért -a teljesség igénye nélkül- a Marczona családnak, a 3 Kaszás családnak, az Adonyi családnak, az Oszkó családnak, az Estók családnak, az UNFERDORFER családnak, Némethné Brendel Mónikának, a foltvarró klubnak, a SOBRI JÓSKA Kalandparknak, a helyi Euro Family boltnak, Simon Gábor plébános úrnak, és a sort lehetne folytatni.
Kezdetektől támogatta programunkat a Veszprémi Főegyházmegyei Karitasz irodája.Az iroda dolgozóira a plakátok elkészítéséről a program végéig mindenben számíthattunk.Eszközökkel, anyagokkal, tanácsokkal, PR tevékenységgel segítették munkánkat.
Minden segítőnek hálásan köszönjük a támogatást.A jótékonysági disznóvágást a jövő esztendőben megismételjük, számítunk jószándékú, nagylelkű támogatóinkra.  
                                                                 Kisné Lovasi Mária
                                                             karitász csoport vezetője

Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület - Beszámoló

Meghittség, melegség, ünnep a nagycsaládban.

Nagy ünnepre készülődtünk december 17-én egyesületünk első hivatalos, igazi közös év végi Mikulás-Karácsonyi ünnepélyére, mely most egy jótékonysági Gálával egybekötve valósult meg. A szereplésre való felkérésünket, meghívásunkat nem mindenki tudta elfogadni, az ünnepi megsokasodott teendők okán, de biztosítottak minket a további, jövőbeni együttműködésükről. Mindennek ellenére így is annyian elfogadták a felkérést, hogy a Jótékonysági Gálánkon kb. 1,5 órás színvonalas színpadi műsorral kedveskedhettünk a megjelenteknek, ami igazán varázslatosan ünnepire sikerült. A program első része nyitott volt, bárki részt vehetett rajta, lévén a szereplők között voltak, akik egyesületünk valamelyik családjának tagjai, de akadtak olyanok is, akik valamely más civil szervezetet, iskolát, óvodát,… képviseltek, így többek között a Thury György Gimnáziumot, a Faller Jenő Szakképző Iskolát,a  Csengőkórust, az Ady Általános Iskolát, a Nepomuki Szent János Római Katolikus Iskolát, a Várpalota Városi Gyermek- és Ifjúsági Kórust,…Mindenki nagyon kitett magáért, s  táncos, énekes, prózai és hangszeres játékokkal  varázsolta el a közönségünket…
Mindeközben az osztott helyiség másik termében már zajlott a díszítés, s az ünnepi asztalok megterítése az esti bensőséges közös vacsorára, ezúttal már csak tagcsaládjaink számára. S a tágas folyosón felállított büféből lehetett csemegézni, más asztaloknál pedig tombolát, zsákbamacskát vásárolni vagy épp ruhát válogatni. Az eseményre olyan családokat is meghívtunk, akik nehéz helyzetéről a napokban értesültünk, így segítve, támogatva, szebbé téve számukra is az ünnepet. Nem titkolt szándékunk a tagcsaládokat érintő növekedés, ezért is az év során többször szerveztünk nyílt programokat. Bárki csatlakozhat hozzánk, aki elfogadja alapelveinket, egyetért céljainkkal.
A Gálaest lezárultát követően elköszöntünk vendégeinktől, s már úgymond „családias légkörben” tagjaink családjaival folytatva meglátogatott minket a Mikulás, akinek igen nagy sikere volt nem csak a gyermekek körében. A felnőttek is jót szórakoztak, s élvezték a pár perc nyugalmat, míg gyermekeik figyelme a „piros ruhás alakra” irányult, aki ezúttal a vidám kis „siherehad” által körülfogva mintegy 90 csomagot ajándékozott.
Ezt követte a családok megajándékozása, ami a mi számunkra nagyon fontos. Mindenki egy kis tartós élelmiszerrel (tészta, liszt, tea), gyümölccsel (alma) és az érintettek bébiétellel lettek gazdagabbak köszönhetően 2 fő támogatónknak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a Veszprém-Főegyházmegyei Karitásznak, akik pénzbeli és természetbeli adományokkal támogatták rendezvényünket. A Karitász által adományozott „cipős dobozok” által ajándékokkal, meglepetésjátékokkal kedveskedhettünk gyermekeinknek, s kedvére válogathatta, aki akarta a ruhákat.
E jótétemények és önkénteseink áldozatos munkájának, adományainak köszönhetően mindenkit gazdagon megjutalmazhattunk, s végezetül az ünnepi asztal mellett együtt tölthettünk időnket az adventi hangulatban egy kellemes vacsora mellett.
A program ünnepi hangulatát hangsúlyozta a díszítés, mely bájos, elbűvölő szépséggel, csillogó fényekkel bódított és ejtett ámulatba minket, a Kasmír Esküvő és Rendezvény szervezőinek köszönhetően.
A program színvonalas megvalósulásáért köszönet jár támogatóinknak: Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Veszprém-Főegyházmegyei Karitász, Viloma Kft., Flóra Vegyes Kereskedés, Kála Ajándékbolt, CBA Berhida, MESE Bolt és lelkes önkéntes csapatunknak. Büszkén mondhatom, az előkészületekben, helyszíni és utómunkálatokban egyesületünk mintegy 20 főnyi önkéntes csapata „tündérkedett” - a 30 családból - , amit példásnak gondolok – ismerve – az önkénteskedésre vonatkozó statisztikákat, s a részvételt illetően kb.20 család volt jelen, mintegy 60 gyermekkel, illetve az egyéb meghívottakkal kiegészülve létszámunk 120 fő körüli volt.
Mikor az év vége közeleg és Karácsony, mindig belopja magát valami forró vágyakozás a szívembe, hogy tegyek valami nagyszerű dolgot, ha nem is világraszólót a „gyermekek mosolyáért”. Úgy hiszem rajtam kívül e kis körben még sokan így gondolják, hiszen ezért is lettünk mi Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület, s a közösség együtt tevékenykedése nélkül ez mind nem valósulhatott volna meg. Ezúton is köszönöm, mindenkinek kedvességét, segítő szándékát!
 
 
Császár Zsuzsanna
elnök
Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület

Karitász Évértékelő

Több mint 8 millió forint értékben tudott adományokat juttatni a rászorulóknak az idei évben a Veszprém - Főegyházmegyei Karitász, ezt mondta el a szervezet igazgatója pénteken tartott tájékoztatóján.2016 – ban a többi között tűzifával, élelmiszerrel, lakhatási támogatással, segítettek, de nagy sikert aratott az advent idejére meghirdetett „Egy kis doboznyi szeretet” nevet viselő akciójuk is. A főegyházmegye hivatalos karitatív szervezetének központja a jövő évtől a boldoggá avatás előtt álló Bódi Mária Magdolna nevét viseli majd.

"Egy kis doboz Szeretet" beszámoló

 • "Egy Kis Doboz Szeretet" Beszámoló
 • "Egy Kis Doboz Szeretet" Beszámoló
 • "Egy Kis Doboz Szeretet" Beszámoló

A Veszprém - Főegyházmegyei Karitász karácsonyi, jótékonysági akciója „Egy kis doboz szeretet!" címmel óriási sikerrel zárult. Több mint 800 doboz ajándék gyűlt össze a következő településekről: Veszprém, Ajka, Pápa, Sümeg, Várpalota, Tihany. Nem is mertük gondolni, hogy ennyi iskola, óvoda figyelmét felkelti gyűjtésünk. A lecke fel lett adva a karitász munkatársaknak, 800 csillogó szempárnak teljesíteni a kívánságukat, hogy a Jézuskának írt levélből valóra váljon egy szelet, egy aprócska kis játék, plüssfigura, kisautó, játékbaba. A munka folyamán, mi munkatársak is úgy éreztük mintha a kis szorgos segítői lennénk a Jézuskának. Ezúton szeretnénk megköszönni annak a sok gyermeknek, szülőnek és persze tanároknak, pedagógusoknak akik segítségével sok szegény, nélkülöző családnak okozhatunk kellemes és örömteli pillanatokat az elkövetkezendő napokban.

Galéria Köszönjük szépen!

Jótékonysági Disznóvágás és Karitász Bál

Jótékonysági Disznóvágás És Karitász Bál

2017. január 14-én Kislődön a helyi karitász csoport szervezésében egész napos közösségi rendezvényt tartunk. A rendezvény valójában egy jótékonysági disznóvágás, amelynek folytatásaként családi és gyermekprogramokat, esti disznótoros vacsorát és táncmulatságot szervezünk. Az egész napos programon a falu apraja megnézheti a disznóvágás fortélyait, a hurka és kolbásztöltést, a szülők kortyolhatnak egy kis forralt bort, a gyerekek sütit és teát kaphatnak. Az első elkészült és kisült hurkákkal és kolbászokkal az időseket, és a hátrányos helyzetű személyeket és családokat szeretnénk meglepni. Az esti jótékonysági bál bevételét a karitász jótékony célokra fogja felhasználni. Szeretnénk, ha programunk megmozgatná településünk lakóit, és minél többen megtapasztalhatnák, hogy kapni jó, de adni még jobb. A rendezvényt sokan támogatják felajánlásokkal és munkájukkal. Fő támogatónk: Marczona Péter családi gazdálkodó, aki egy 250 kg-os disznót ajánlott fel, a Német Nemzetiségi Önkormányzat vállalta a zenekar költségeinek kifizetését. A település önkormányzata a családi és gyermekprogramok financiális hátterét vállalta magára, a Takaros Vendéglő pedig minden dolgozójával, minden infrastruktúrájával támogatja az igazán maratoni, csaknem 24 órás rendezvényt.

Összefogás az Iskolákkal a Karácsonyért!

 • Összefogás Az Iskolákkal A Karácsonyért!
 • Összefogás Az Iskolákkal A Karácsonyért!
 • Összefogás Az Iskolákkal A Karácsonyért!

A Tihanyi Bencés Iskola több éve már, hogy a tartós élelmiszergyűjtésünk során és idén az „Egy kis doboz szeretet” akciónkban is részt vesz, ezzel is segítve a Veszprém - Főegyházmegyei Karitász munkáját abban, hogy több rászoruló családot segítsünk élelemmel és ebben az évben a szegény sorsú gyermekeknek is tudjunk ajándékot rejteni a karácsonyfa alá.Köszönjük Radó László igazgató Úrnak és természetesen az iskolában a gyerekeknek is a sok segítséget! Gondoljunk a Szeretet Ünnepén egymásra és azokra a családokra, akiknek sikerült mosolyt csalni az arcukra!

Egymillió csillag a szegényekért

Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozik a kiemelkedő programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ezen szolidaritás-akcióban. Az „egymillió csillag” akcióban ma már 15 ország vesz részt évről évre.

Az akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. Figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

Magyarországon a szolidaritás egymillió csillaga, 2010. december 5-én ragyogott fel először, és 1 héten keresztül nap mint nap arra figyelmeztetett, hogy vannak nálunknál sokkal szegényebb emberek, akiknek napi megélhetési gondjaik vannak: figyeljünk rájuk, segítsünk rajtuk..

A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben…

Ezt a fényt hivatott jelképezni ez a kis gyertya. És minden egyes gyertya a Karitász kiáltása az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a rászorultakért.Minden egyes meggyújtott gyertya egy vallomás a másikért. Felebarátunkért. Szimbólum, a szükséget szenvedő embertársért. Az országos akcióban a Katolikus Karitász 11 egyházmegyei szervezete vesz részt, így az ország több mint 130 településén gyúlnak ki a szeretet lángját szimbolizáló mécsesek.

Vegyen részt Ön is a Karitász akciójában és gyújtsa meg személyes csillagát a szegényekért, a szenvedőkért, a betegekért és minden rászorulóért. A gyertyáért felajánlott adományból a Karitász a rászorulókat segíti. Galéria

„Segítség”: Dm Dolgozók, Tűzifa segély, Kandalló, Élelmiszer, Gyógyszerkiváltás

 • Egymillió csillag a szegényekért
 • „Segítség”: Dm Dolgozók, Tűzifa segély, Kandalló program, Élelmiszer csomagok, Gyógyszerkiváltás

Idén a dm dolgozói közül 4-en vettek részt a karácsonyi karitatív akció előkészületeiben, összeállításában a Veszprém - Főegyházmegyei Karitásznál. A Dm-es segítőink egységcsomagokat készítettek a rászoruló családoknak, mécseseket válogattak és készítettek elő az Egymillió csillag a szegényekért programunkhoz. Több mint 110 családot támogatunk karácsonyi csomaggal, melynek súlya a 12 kg-ot is meghaladja és a gyermekes családoknak ezenfelül még játékokat, szaloncukrot és édességet is rejtettünk az Ünnepek alkalmával a csomagokba. Nemcsak a minket felkereső rászorulókat segítjük ebben az évben. Karitász csoportjaink által felmért Veszprém megyéhez tartozó településeken is sikerült 15 családnak meleget varázsolni otthonukba az országos kandalló program keretében és saját finanszírozásból ezen felül 10 családot tudtunk ellátni tűzifával. 36 alkalommal, folyamatos gyógyszerkiváltással segítjük a beteg, idős nyugdíjasokat.
 
A Dm-es Lányoknak - Köszönjük önzetlen munkájukat a nehéz sorsú családok és gyerekek nevében is!
 
A Katolikus Karitász szervezete és a dm üzletlánc együttműködése nem új keletű. A dm „Együtt a babákért” néven, minden évben kampányt indít az elszegényedett kisgyermekes családok megsegítéséért.


 Szavazás

--------Tetszik az új oldalunk?-------

  
Adásidő - Online
Füzetek szeretetből - Fűzfői Papírmanufaktúra Kft.
Nagyböjti Élelmiszergyűjtés a Z+D üzletben
Betekintés a keszthelyi Karmelhegyi Boldogasszony Karitász Csoport munkájába
Jótékonysági Disznóvágás És Karitász Bál
Egymillió csillag a szegényekért
Egymillió csillag a szegényekért
„Segítség”: Dm Dolgozók, Tűzifa segély, Kandalló program, Élelmiszer csomagok, Gyógyszerkiváltás
Szent Erzsébet Ünnep
Karácsonyi Adománygyűjtés
Homokbödöge - Zarándoklat
Homokbödöge - Zarándoklat
Iskolakezdés Támogatás
KaritászPont
Jótékonysági bál
Jótékonysági délután - Zirc
Karitász Olimpia
Karitász karácsonyi segítség
Jótékonysági bál - Balatonfűzfő
Karitász nyári tábor